Izuzetno važna grana stomatologije u ordinaciji Trešnjo je dijagnostika. Pratimo svjetske trendove u radiologiji i konitunuirano se stručno usavršavamo.

RVG (radioviziografija)

Pojedinačno snimanje zuba digitalno

OPG (ortopantomogram)

Digitalno snimanje svih zuba

3D (CBCT)

Pružamo kompletnu stomatološku rtg dijagnostikuOdjel dijagnostike u ordinaciji je opremljen najnovijim uređajima u skladu sa trendovima u ovoj oblasti.

Ortopan (panoramski snimak) je najčešća tehnika i snimak koji reproducira cjelokupnu maksilofacijalnu regiju, uključujući i temporomandibularne zglobove (TMZ).

Radi se o snimci u digitalnom formatu i računarskoj tehnologiji.

Ovakvi snimci imaju visok nivo preciznosti prikazanih struktura što omogućava precizan i neiskrivljen prikaz zuba gornje i donje čeljusti, te uočavanje više detalja i bolju dijagnostičku primjenu.

Na ovaj način se jasno uočavaju patološki procesi oko svih korijena zuba, stanje kosti u slučaju parodontitisa ili karijesne lezije na zubima.

Također, koristimo metode RTG radioviziografije . Radi se o digitalnom senzoru pomoću kojeg se prave detaljne snimke pojedinog zuba.

To nam omogućuje da dobijemo ciljanu sliku svakog pojedinog zuba, te prikaz svih detalja krune i korijena, kao i okolne strukture parodonta i alveolarne kosti.

Dijagnostičke metode koje primjenjujemo osiguravaju minimalne doze zračenja, veću preciznost snimke, šire dijagnostičke mogućnosti, softversku analizu gustoće kosti, mogućnost povećavanja detalja, pojačavanje kontrasta kao i mogućnost koloriranja svih struktura.

Dijagnostika je najvažnija za pravovremeno otkrivanje bolesti zuba i okolnih struktura., te svakako prvi korak u određivanju tretmana svakog pojedinačnog pacijenta.