Estetska stomatologija


Stomatološka ordinacija doktora Trešnje posvećuje punu pažnju minimalno invazivnoj, estetskoj stomatologiji. Ovakvi tretmani podrazumijevaju holistički pristup u kojem su integrirane minimalno invazivne tehnike i usluge estetske stomatologije.

Estetska stomatologija je multidisciplinarna i uključuje praktično sve oblasti stomatologije.

Vaš lijep osmjeh i očuvanje zubne strukture dio su fokusa pružanja usluga u ordinaciji.
Radimo kompletnu estetsku rekonstrukciju odnosno Smile dizajn

Estetska stomatologija sve više dobija primat kod pacijenata. Ispunjavanje zahtjeva pacijenata, koristeći minimalno konzervativne i invazivne tehnike, prioritet je u cilju postizanja željenih estetskih ishoda za pacijente.

Izuzetno su važne vizija doktora i pacijenta u cilju transformiranja osmjeha i primjene najboljih rješenja.

Prilikom tretmana estetske stomatologije u ordinaciji se koristi savremena oprema u skladu sa svjetskim standardima i izuzetno kvalitetni restaurativni materijali.

Ljudi danas izuzetnu pažnju posvećuju ljepoti i zdravlju zuba, tako da je dentalna medicina izašla isključivo iz zdravstvene sfere i dobrim dijelom se definirala i kao estetska djelatnost.

Usluge estetske stomatologije koje pruža ordinacija su :

  • Izbjeljivanje zuba pomoću materijala za izbjeljivanje ili koristeći modernu opremu
  • Ugrađivanje keramičkih ljuskica koje popravljaju boju, oblik i položaj zuba
  • Ugrađivanje bezmetalnih krunica koje pružaju apsolutnu prirodnost boje i oblika zuba, prirodan “lom” svjetlosti i vrhunski estetski učinak

Estetska stomatologija definitivno nije samo specijalnost, nego sigurno ulazi u područje stomatološke umjetnosti. U stomatološkoj ordinaciji doktora Trešnje u to čvrsto vjerujemo.